Végzetes hibák az állásinterjún

Végzetes hibák az állásinterjú során

Minden ember követ el hibát, azonban vannak olyan pillanatok az életben, amikor nem engedhetjük meg magunknak. Léteznek klasszikus és meglepő, vicces és felháborító állásinterjú-hibák, melyek a tapasztalatlan és rendszerint a felkészületlen álláskeresőket érinti leginkább. A HR-esek persze mindeközben jól szórakoznak, gyűjtik ezeket: percekig az ex-munkáltatót szidja, barátnővel vagy anyukával érkezik, nem szólal meg. Mi ezekből a csokrokból szemezgettünk, hogy sikeresen vívd meg az életed egyik legfontosabb csatáját.
Még mielőtt behívnának…
Logikus, mégis számtalanszor elkövetett hiba, hogy az önéletrajzunkon megadott email-cím, vagy éppen amiről elküldjük nem éppen megfelelő: cicuska@gmail.com, wiskys-rablo@freemail.hu, tanga007@hotmail.com stb. A viccesebbnél viccesebb, meglepőbbnél meglepőbb nevek miatt már az önéletrajz elolvasása előtt elhasalhatunk. Valljuk be, érthető…
Ne késs el…
Nem a legjobb ajánlólevél, ha már az első alkalommal elkésel a megbeszélt időpontról. Indulj időben, de ne érj oda túl hamar. Érkezz 5-10 perccel hamarabb, így a pontosság és megbízhatóság első tesztjét sikerrel is vetted.
Ne játssz zombit, vagy hiperaktívot…
Bármennyire is ideges vagy, a kérdező nem levertséget szeretne rajtad látni, hanem érdeklődést. Persze, az se jó, ha izegsz-mozogsz, és több kérdést teszel fel, mint maga az interjúztató. Maradj természetes, válaszolj kerek egész mondatokban.
Ne érkezz cigi vagy alkoholszagúan…
Többségben vannak azok, akik szívesebben vesznek fel nem dohányzó alkalmazottat, így hát ha nem is titkolod, de legalább ne dohányszagúan érkezz. Bármennyire is ideges vagy, soha ne igyál előtte alkoholt, mert a leheleted árulkodhat. A rágó nem megoldás, csak rontasz a helyzeten.
Ne panaszkodj…
Az örök elégedetlenkedő szerepe nem éppen megnyerő. Ne panaszkodja a volt főnöködre, munkahelyedre, a közlekedésre, a kormányra, a világválságra. Közhely: de inkább csak légy érdeklődő és pozitív.
Ne kérdezz rá idő előtt a fizetésedre…
Türelem-türelem. A legfontosabb kérdést általában az interjú végén dobják fel. Ha idáig eljutsz, a nehezén már túl vagy.
Ne nyomkodd a mobilod…
A legjobb, ha érkezés előtt kikapcsolod, de minimum lenémítod a mobiltelefonod. Ha mégis elfelejted, véletlen se vedd fel, ha csörög. Hidd el, volt aki megtette…
Ne tegezd le az interjúztatót…
Illetlenség letegezni egy állásinterjún a HR-est, még akkor is, ha fiatalabb. Ne így próbáljunk lazának tűnni.
Ne ajándékozzunk bonbont…
Az álláskeresők néha egészen elképesztő módon próbálnak meg bevágódni. Biztosan nem érünk célba, ha csokival, bonbonnal, vagy itallal érkezünk. Kerüljük az ajándékozást, „olcsó” eszköznek tűnik majd.
Tudd, hogy milyen pozícióra jelentkeztél…
Természetesen végzetes hiba, ha nem megfelelően tájékozódsz a cégről, ahová érkezel, de még nagyobb vétség, ha még a betöltendő pozíciót sem ismered. Még akkor is, ha több tucat álláshirdetésre jelentkeztél, nézz utána, hogy hova mész meghallgatásra.

Kérjük olvassa el mielőtt továbblép! Adatvédelmi információk

Mint minden weboldal, az nrgpower.eu is használ cookie-kat, hogy kellemesebb felhasználói élményben legyen részed, amikor az oldalunkon jársz. Az “Értem” gomb lenyomásával hozzájárulásodat adod, hogy elfogadod őket. További tudnivalókat a cookie-król Adatvédelmi szabályzatunkban találsz. - Olvass tovább a következő címen: http://http://nrgpower.eu/adatvedelem

Bezár